Благодарение на -  за първи път българските общини получават

...
Благодарение на  -  за първи път българските общини получават
Коментари Харесай

Антоанета Цонева: За първи път Разград има възможност да реализира инфраструктурни проекти за 50 млн. лв.

Благодарение на " - "  за първи път българските общини получават рекордно финансиране за инфраструктура през Министерството на районното развиване и благоустройството.

Това съобщи разградският народен представител от обединяването на конференция преди началото на акцията за предварителни парламентарни избори.

“За първи път Разград има опция да осъществя инфраструктурни планове за 50 милиона лв.. Това към този момент не зависи единствено от благоволението на някой политик, а напълно от готовността на всяка една община. В момента налични в страната са най-малко 1200 плана. За цялата година това са към 2,5 милиарда лв.. Всяка една локална общественост, според от своите потребности и потенциала на локалната администрация, ще може да получи и да вложи тези средства в улици, водоснабдяване, осветяване, детски градини, читалища и изцяло възстановяване на инфраструктурата ”, акцентира Цонева, която е лидер на листата на ПП-ДБ в Разград за втори парламентарни избори.

Народният представител в 45-ия, 46-ия, 47-ия и 49-ия парламент добави, че цялата разградска област и седемте общини напредват доста с усвояването на финансирането. Тя посочи, че за първи път от близо две десетилетия общините ще могат да построяват своите планове напролет и лятото, а не да се чудят какво да вършат с отпуснати в края на годината средства. 

“При предходното ръководство в Северния централен район са вложени едвам 32 милиона лв.. В момента единствено за подписаните съглашения средствата са 243 милиона лв., а на процедура са доста повече. За първи път беше потвърдено, че пари има и че тъкмо това, което локалните смятат за значимо, ще бъде подкрепено, без да търпи някакви корекции или да бъде изменено ”, сподели още Цонева. 

По време на късия мандат на 49-ото Народно заседание с дейното подпомагане на Цонева като народен представител музикалният дом „ Екатерина и Димитър Бъчварови “ получи дълго чаканата поддръжка в Министерството на културата, с цел да може да се извърши обновяването на постройката в размер на към 170 хиляди лв.. 

“Освен това вследствие на консултациите, които организирахме в Министерството на финансите и заинтригуваните страни, асоциации на музеи, галерии и читалища, беше направена смяна в държавния бюджет, която на практика размести с 23 милиона лв. средствата за хонорари. На процедура всеки един сега чиновник в тези структури - музеи, галерии и читалища има по-висок стандарт на образуване на своето заплащане вследствие на това изпитание ”, сподели тя.

Тя посочи и някои достижение на ПП-ДБ в обществената сфера, които имат директно отражение в цялата страна.

“Всички учебници до 12-ти клас за първи път са безвъзмездни. Всички деца до 14 години пътуват гратис в публичния превоз. Всяко едно дете, което има заболяване - диабет 1 има датчик, това е за първи път. Това са 4000 деца, 4000 фамилии, които за първи път гратис получават. Това удължава животът им с по приблизително 10 години. Това е доста значимо. За мен персонално това е доста значима мярка ”, разяснява тя. 

“Оказа се, че има пари за всичко, само че те не отиват на верните места. Същото се отнася и за медикаментите за високо кръвно, аритмия и сърдечносъдови болести. Около 50 медикаменти станаха изцяло безвъзмездни, останалите към 300, реимбурсирането им е с по-висок % ”, добави тя, представена от пресцентъра на обединяването.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР